„Punktid.lt“ gavo 171 000 eurų investiciją

By | 2021-04-18T14:23:23+00:00 2021/04/18|Uncategorized @lt|
Punktid.ee juht ja omanik Hannes Niid

Hannes Niid

„Punktid.lt“ pirmą kartą savo veiklos istorijoje gavo 171 000 eurų investiciją, kuri bus panaudota plėtrai į Latvijos rinką. Kapitalas gautas iš privačių investuotojų, vienas iš jų yra žinomas Estijos verslininkas Maratas Kasparovas.

„Žaidimai neabejotinai išgyvena bumą“. Ar žinote, kad žaidimų sektorius yra didesnis nei kino ir muzikos pramonė kartu sudėjus? „Aš investuoju tik į tuos projektus, kuriuose matau didžiulį potencialą ir galimybes“, – taip savo sprendimą investuoti pakomentavo pagrindinis investuotojas M. Kasparovas.

Šiuo metu daugiausia dirbame Estijos rinkoje, tačiau po truputį pradėjome plėstis ir į kaimynines rinkas. Investicijų pritraukimo tikslas – įžengti į Latvijos rinką, kurioje jau pradėjome tvirtintis iš savo kapitalo.

„Iki šiol naudojome savo kapitalą ir Estijoje nepasiekėme labai gerų rezultatų. Nors tai gana saugus ir nerizikingas augimo būdas, jo trūkumas yra gana lėtas augimo tempas. Todėl pirmą kartą plėtrai užsienyje nusprendėme pasinaudoti investuotojų pagalba“, – pažymėjo „Punktid.lt“ vadovas Hannesas Niidas.

„Punktid.lt“ 2009 m. Estijoje pirmą kartą pradėjo teikti paslaugą, kuriai taikomas visiškai skaitmeninis pristatymas. Atlikus pirkimą, į kliento el. paštą išsiunčiamas unikalus vaizdo žaidimo ar žaidimo kortelės aktyvinimo kodas.

Latvijos rinka buvo pasirinkta kaip kitas tikslas, nes čia galima išspręsti tas pačias problemas, su kuriomis susiduria Estijos naudotojai. „Didelių žaidimų platformų akyse Baltijos šalys vis dar nepakankamai pažengusios ir daugelis paslaugų čia nėra oficialiai palaikomos. Mūsų klientai randa sau tinkamus produktus ir išsamias naudojimo instrukcijas gimtąja kalba“, – Latvijos rinkos pasirinkimo priežastis atskleidė H. Niidas.